Een nieuwe ontwikkeling in de kunstgraswereld

Een nieuwe ontwikkeling in de kunstgraswereld

Sinds 2006 luidde men in Nederland het tijdperk van het kunstgras in. In datzelfde jaar ontstond commotie over de mogelijke schadelijke effecten van rubberkorrels als invulling. Vanaf 2016 begon men weer te twijfelen of de rubberkorrels kankerverwekkende PAK’s zouden bevatten en of het kon leiden tot gevaar voor de gezondheid en het milieu. Uiteindelijk concludeert het RIVM in 2018 in het artikel: “Rubbergranulaat op kunstgrasvelden milieubelastend” dat rubberkorrels toch schadelijk zijn.

Bekijk hier het artikel van de Volkskrant Bekijk hier het artikel van de RIVM

 

Stowa ondersteunt de conclusie met een uitgebreid onderzoek naar de milieueffecten van het rubbergranulaat voor het aquatisch ecosysteem. Volledig rapport is hieronder in te zien:

Bekijk hier het artikel van de RIVM

 

De ontwikkeling van BrockFill, een infill-materiaal gemaakt van hout, is naar aanleiding van alle commotie rondom de rubberkorrels voor kunstgrasvelden gestart. BROCK USA wilde naast de duurzame shockpads, ook het allerbeste materiaal kunnen bieden op het gebied van infill voor een natuurlijke en optimale sportbeleving. Op alle gebieden zijn er onderzoeken en testen gedaan om tevens de nadelen van andere infill-materialen op te lossen. Samen met een basislaag van zand creëert het invulsysteem van BrockFill een stabiel, veilig en duurzaam oppervlak voor sporters en het milieu.

Ga hier naar het artikel van de KNVB

 

Comments are closed.